Els nostres tallers

Els recursos educatius desenvolupats per la realització dels tallers són un referent en l’àmbit educatiu i d’alt valor innovador.

 

AulaSputnik ofereix l’oportunitat d’endinsar-se en unes temàtiques innovadores i que permeten obrir noves capacitats i punts de vista a totes les persones realitzant diferents activitats i projectes.

Metodologia

Les sessions dels tallers es basen en una estructura on s’INTRODUEIX el REPTE per arribar a una CONCLUSIÓ.

 

Les sessions són d’1 HORA I MITJA per a grups de 15/20 persones. Inclou un dossier per als participants i per al professorat.

1. Ajudem al nostre planeta a través dels nanosatèl·lits.

treball en equip

comunicació

canvi climàtic

sostenibilitat

impacte tecnològic

¿Quines ODS treballarem?

Objectiu: L’objectiu principal d’aquest taller és explicar què són els satèl·lits (i específicament els nanosatèl·lits) i explicar els principis bàsics d’aquesta tecnologia, per entendre com ens poden ajudar a millorar el nostre planeta Terra.

 

A través d’un repte per grups, l’alumnat ha de dissenyar un satèl·lit, construir una maqueta amb un kit bàsic i realitzar una presentació de la seva idea de projecte. El propòsit d’aquest satèl·lit ha de ser oferir un servei que ajudi a la nostra societat a reduir l’impacte del canvi climàtic.

2. Explorem l’espai amb AulaSPUTNIK!

treball en equip

organització

creativitat

impacte tecnològic

¿Quines ODS treballarem?

Objectiu: L’objectiu principal d’aquest taller és explicar que són els coets, com funcionen i perquè són tan importants per explorar l’espai i conèixer millor el que ens envolta.

 

Se li plantejarà a l’alumnat unes hipòtesis amb l’objectiu de dissenyar i construir un coet de paper i la base de llançament. Es faran els llançaments d’aquests coets amb l’objectiu de respondre aquestes qüestions.

3. La dona al sector aeroespacial.

treball en equip

comunicació

igualtat de drets

inclusió

estereotips

gènere

¿Quines ODS treballarem?

Objectiu: L’objectiu principal d’aquesta activitat és donar visibilitat a la dona dins de la ciència i la tecnologia aeroespacial. Inspirar i motivar a nenes a seguir els seus somnis i trencar creences limitants.